„Kui eesti saavutab sajaprotsendilise osaluse siis hakatakse otsima strateegilist partnerit. Valitsusel pole eesmärki jätta ostu korral Estonian Air riigi omandusse,“ ütles peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.
SASi osaluse omandamise hinna osas ei soovinud peaminister veel aga kommentaare jagada.

Ansipi sõnul pole valitsusel soovi Estonian Air riigistada, kuid kuna senine strateegiline investor SAS on avaldanud soovi oma osalusest loobuda, on riik valmis SAS-ga müügitingimuste üle läbi rääkima.
"Kõigepealt peab meil olema teadmine, mis see on, mida me ostma hakkame. Kas omandame kõik Estonian Airi aktsiad või ainult osa, peamiselt sõltub asi hinnast."

Riigi eesmärgiks on Ansipi sõnul tagada Eesti lennuühenduste säilimine seniste sihtkohtadega ja lennukompanii areng. "Konkurents Euroopa lennundusturul on ikkagi väga tihe, see vajab koostöö tegemist teiste lennukompaniidega ja väga spetsiifilisi teadmisi ja kompetentsi, mistõttu tulevikus peaks Estonian Airil olema ikkagi strateegiline partner."

Valitsus on Ansipi sõnul teadlik lennundusturu raskest seisust ja Estonian Airi probleemidest , kuid pole rahul Estonian Airi senise juhtimisega ning lennuliinide arenguga. "Riigi senine osalus pole taganud riigi proportsionaalset esindatust Estonian Airis," lausus ta.

Sõlmitava tehingu eelduseks on see, et lepitakse kokku tehingu hinnas ning riik maksaks kinni kõik senised Estonian Airi poolt võetud laenud. "Nagu me teame, Spanairi müüs SAS väga odavalt, vaid ühe euro eest, kuid ostja kohustus see-eest tasuma lennufirma laenud," lisas Ansip.

majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile anti eile valitsuskabinetist volitused alustada läbirääkimisi Skandinaavia lennukompaniiga SAS Estonian Airi tuleviku üle.