Euroopa Liidu statistikaamet Eurostat on kokku pannud kõikide Euroopa riikide ekspordi ja impordi numbrid selle aasta esimese kolme kvartali kohta (jaanuar-september 2009).

Eesti eksport on selles ajavahemikus võrrelduna aasta varasema perioodiga kukkunud 26%, kõik väiksem kukkumine Balti riikide seas. Läti eksport langes 27% ja Leedu eksport 32%. Samas on Eesti majandus sellest langusest olnud rohkem mõjutatud kui meie lõunanaabrid, sest Eesti majanduses on ekspordi osakaal tunduvalt suurem.

Soomes on eksport samal ajal langenud 36% ja Rootsis 29%, need on halvad näitajad ka Eesti jaoks, sest need kaks riiki on meie kõige tähtsamad kaubanduspartnerid. Suurtest riikidest on Saksamaa eksport langenud 22%, Prantsusmaa oma 19% ja Suurbritannias 23%. Kõige vähem, ainult 1% võrra on kahanenud Iirimaa eksport.

Import Eestisse on selle aasta kolme kvartaliga vähenenud 35% võrra, mõnevõrra rohkem kui eksport samal ajal. Lätis on import vähenenud 41% ja Leedus 42%. Kõik need numbrid räägivad jooksevkonto paranemise keelt.

Soomes on import kukkunud 34% ja Rootsis 30%.