"Kuna meie hotellid ei asu kriisikoldes, siis kedagi ei ole vaja olnud evakueerida," ütles Toptoursi müügiosakonna juhataja Liina Pihu Päevaleht Online`ile.

"Ükski Eesti klient ei ole ka viga saanud ja kõigi asukohad on teada," kinnitas ta.

Pihu lisas, et täna on ilm Madeiral juba ilusam. "Kindlasti me ei soovita klientidel mägedesse minna, kuna tulvaveega on teed kahjustada saanud," sõnas Pihu. "Fuchali linnas ülesehitustööd juba käivad."

Tema sõnul pole põhjust puhkajaid varem Eestisse tagasi tuua. Praeguse seisuga toob lennuk puhkajad nädala lõpus plaanipäraselt tagasi.

Täna pärastlõunal teatas reisifirma, et on otsustanud oma lennud Madeirale tühistada kuni 12. märtsini. Lennujaam on avatud ja olukord on kontrolli all.

Broneeringutele Madeirale algusega 26. veebruar ja 5. märts pakub TopTours asendusreisi oma teistesse sihtkohtadesse või võimalust muuta Madeira reisi kuupäeva samas rahalises väärtuses.

Laupäevaste paduvihmade tagajärjel on tulvavetes surma saanud vähemalt 42 inimest. Hukkunute arv kasvab tõenäoliselt veel. BBC andmetel on 120 inimest saanud vigastada. Umbes 250 inimest on jäänud koduta.