Tänasel pressikonverentsil ütles Arco Vara Kinnisvarabüroo juhatuse liige Mart Saa, et kuigi suurt hinnatõusu kinnisvaraturul näha pole, ei leia inimesed turult alati endale sobivat ning sellele vastavalt tuleb toota ka valikuid, mis inimestele huvi pakuks.

Arco Investeeringute juhatuse liikme Veiko Taevere sõnul saavad Kodukoldesse ehitatavad majad olema eelmistega võrreldes erineva planeeringuga ning Arco Vara ootab huviga, milliseid lahendusi Merco Ehitus selles osas pakub.

Kuna inimesed tunnevad järjest enam huvi suuremate korterite vastu, siis kindlasti leiab uutest majadest senisest enam avaramaid kortereid.

Müüki tulevate korterite keskmine hinnatase jääb Saa sõnul samaks, mis seni müügis olevatel Kodukolde korteritel. Viimaste hind ei ole viimase poole aasta jooksul langenud.

2005. aastal Kodukoldes juba valminud 248 korterist on praeguseks müüki jäänud 34 korterit. Eriti suur nõudlus on olnud 3-toaliste korterite järele ning esimesest korrusest kõrgemal paiknevad korterid on ka tänaseks müüdud.

AS Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben ütles täna, et ehitusturul enam suurt hinnalangust näha ei ole.

"Korteriturg on viimase 1,5-2 aasta jooksul kukkunud kuni 40-50 protsenti ning jõudnud praeguseks staadiumisse, kus ostjatel eriliseks ootuseks, et hinnad edaspidi alaneks, enam põhjust ei ole," sõnas ta.

Merko Ehitus müüs Robeni sõnul eelmisel aastal 280 uut korterit ning müüs sisuliselt "lao tühjaks". Uusi kortermaju ei ole ehitusettevõtte juhi sõnul viimase kahe aasta jooksul oluliselt juurde tulnud, mis tähendab, et uusi kortereid, mille ostmist kaaluda, on seni jäänud ainult vähemaks.

Statistikagi näitab, et uute vabade korterite arv Tallinnas langes 2009. aasta veebruari ligi 1800 korterilt käesoleva aasta alguseks ligi 1100 korterile.

Kui Robeni sõnul oli seni suurimaks ehitustööde tellijaks olnud riik, siis üle tüki ajal on Arco Vara näol taas eratellija, kes on sellega võtnud suurel määral tururiske.

Roben rõhutas, et antud projekti puhul on Merko võtnud ka kaasfinantseerija rolli ning andis mõista, et see ei jää viimaseks korraks. Merko eraldas eelmisel aastal nimelt 300 miljonit krooni, millega plaanib tegusaid projekte kaasfinantseerida.

Esimesed kaks Kodukolde kortermaja valmivad 2011. aasta kevadeks. Projekti kogumaksumus on 80 miljonit krooni, kus Merko Ehitus tagab ehitustöödele kaasfinantseeringu algselt 40 miljoni krooni ulatuses.