Tervise arengu instituudi (TAI) tervist edendavate töökohtade võrgustik ühendab kõiki ametkondi, kellel on soov muuta töökoht tervisesõbralikumaks. See võib tähendada näiteks kolleegidega ühiste spordiürituste organiseerimist, igalõunase tervisliku toitlustamise korraldamist töökohal jms.

TAI peaspetsialist Külli Luuk märgib, et võrgustiku eesmärk on koondada eri asutuste spetsialiste heade kogemuste jagamiseks. TAI roll on pakkuda võrgustikuga ühinenud asutustele juhendmaterjale, koolitusi töökeskkonna paremaks muutmise teemal, teavet, kuidas vältida tööga seotud haigestumist jms.

Viimase viie kuu jooksul on TAI korraldanud üheksa teemakoolitust neljal teemal: ergonoomia töökohal (arvuti töökoha ja tööstusergonoomia); vaimse tervise toetamine töökohal (toimetulek stressi ja pingetega, hea psühhokliima loomise võimalused); kolleegide motiveerimine (kuidas toetada ennast ja kolleegi tervise väärtustamisel); südametervise toetamine töökohal.

„Üsna ootuspäraselt oli huvi kõige suurem vaimse tervise toetamise koolituse osas,” märgib Külli Luuk.

Luugi sõnul ootab TAI endiselt eri ametkondi võrgustikuga liituma, selleks korraldatakse maakondades vastavaid info-päevi, paralleelselt jätkatakse ka teemakoolituste ja seminaride korraldamise ning juhendmaterjalide avaldamisega.