Eile Harju maakohtusse maadevahetuse protsessile kogunenud muljet avaldav seltskond lahkus saalist sama targalt, kui ta sinna oli tulnud – ühe süüdistatava, maa-ameti eksjuhi Kalev Kanguri ootamatu haigestumise tõttu lükkus poolteist aastat kestnud kohtuprotsess kolm kuud edasi. „Kalev Kangur on küll haiglast väljas, kuid siinkohal esitan ma arstitõendi, mille kohaselt ei saa Kangur 20. ja 21. juunil kohtus viibida,” teatas protsessi alguses Kanguri advokaat.

Mis Kanguril viga on, sellest kohtus ei räägitud, kuid omavahel sosistati, et mees olevat puulõhkumise käigus endal kogemata üht sõrme vigastanud või lausa selle maha löönud. Kas see oli lõõp või tõsijutt, sellele eile ametlikku kinnitust ei saadud.

Eile oleks Harju maakohus üle kuulanud endise keskkonnaministri Villu Reiljani, suurärimees Toomas Annuse ja maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri, kuid Kangurita ei olnud protsessi võimalik pidada.

Teiste süüdistatavate advokaadid soovisid lisapäevi leida ka augustis, kuid kui kohtunik Valeri Lõõnik hakkas päevi välja pakkuma, selgus, et kord on üks, kord teine advokaat end selleks päevaks juba teisele protsessile lubanud. Nii jätkataksegi alles 22. ja 23. septembril.