"Kinnisvaraturul sellest enam eriti ei räägita, ta on üks paljudest piirkondadest, mis klassifitseerub hea piirkonna hulka, kuid mitte midagi enamat,” kirjeldas Reino “Lollideküla” tänapäevast olemust.

Reino sõnul elavad kallite majade tõttu Ilmandu külas pigem välismaalased, domineerivad venelased ja soomlased. “Viimased aastad on teinud suure korrektuuri eestlaste tarbimisharjumuste hulgas ja seepärast nõutakse ka kodu ostes rohkem säästlikke ja funktsionaalseid lahendusi,” lisas juhatuse liige.

Reino andmetel on huvi nimetatud piirkonnas majade vastu olemas: “Ilmandu külas tehti tänavu esimesel poolaastal seitse tehingut majadega, mis teeb siis pisut rohkem kui üks majatehing keskmiselt kuus.”

“Keskmised majahinnad jäid 110 000-160 000 euro vahele. Seega ei erine Ilmandu küla ka tegelike tehingute poolest analoogsetest piirkondadest, kus turg toimib. Ka Harku vald on jätkuvalt üks Harjumaa populaarsemaid piirkondi, tänavu esimene poolaasta tehti Harju valdade võrdluses tehinguid kinnistutega rohkem vaid Viimsi ja Rae vallas,” lausus juhatuse liige.

Domus kinnisvaral on hetkel müügis 565 000 eurot maksev maja, mille vastu Reino sõnul on huvi olnud aga tehinguni pole siiamaani jõutud.

“Ilmandu küla on tegelikult privaatne looduskaunis koht. Eemalt Rannamõisa teelt vaadatuna jääb sellest külast absoluutselt vale mulje. Sinna on ehitatud palju uusi, täiesti tavalisi eramuid, kuid samas on olemas ka mõned liialt suured ja poolelijäänud kolossid, mida aga projekteeritakse ümber ja kaasajastatakse,” ütles Uus Maa kinnisvarabüroo juhatuse liige Andrus Soonsein.

Juhatuse liikme sõnul elavad Ilmandus keskmisest jõukamad inimesed, kes hoiavad suhteliselt madalat profiili. Küla vastu tunnevad huvi ka välismaalased.

“Seal on pooleliolevaid eramuid, mis on seisnud tühjana enam kui kümme
aastat. Neid on hakatud nüüd umber ehitama näiteks kortermajadeks. Samuti on vähendatud hoonete mahte,” lisas Soonsein.

“Huvi on Ilmandu vastu olemas. Ütleks, et mõõdukas huvi, sest potentsiaalsete ostjate hulk on ikka mõnevõrra piiratud. Täpselt nii on ka meil müügis oleva 575 000 eurose majaga,” kommenteeris Uus Maa juhatuse liige.