Rahvaliidu esimees Villu Reiljan ütles BNS-ile, et Eesti ja Läti opositsiooni esindajate järgmine kohtumine on kavas septembris Riias.

Tema sõnul on kavas ärgitada ka Balti riikide ühise energiasüsteemi loomist.

Lätil ei ole võimsust, et katta riigi kogu energiavajadust, Estil on seda seevastu topeltrohkem, lausus Reiljan.

Ta lisas, et kohtumine oli kasulik, kuna lätlased andsid ülevaate oma edusammudest riikliku energiettevõtte erastamise küsimuse panemisest rahvahääletusele, mida taotlevad ka Eesti opositsioonijõud.

Kohtumisel viibinud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul lepiti Läti opositsiooni esindajatega kokku, et vahetavad informatsiooni ja teevad koostööd energiaturu erastamise ja võimaliku liitmise referendumite korraldamiseks Lätis ja Eestis.

Lätlased on referendumi korraldamise toetuseks kogunud juba 307.000 allkirja, ütles Savisaar esmaspäeval BNS-ile.

Eesti poolelt osalesid nõupidamisel riigikogu opositsioonierakondade juhtpoliitikud - Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, Rahvaliidu esimees Reiljan ja auesimees Arnold Rüütel, Keskerakonna fraktsiooni esimees Toomas Varek, Mai Treial Rahvaliidust ja Tiit Toomsalu Eestimaa Ühendatud Rahvapartei fraktsioonist. Samuti osaleb kohtumisel parlamendivälise Kristliku Rahvapartei esimees Aldo Vinkel.

Läti parlamendi opositsiooni esindas nõupidamisel Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei delegatsioon, keda juhib fraktsiooni esimees Egils Baldzens, samuti sõidab Pärnusse ametiühingu Energia esimees Janis Garaissils.