Reguleeritud hinnaga Eesti suletud turul müüs Eesti Energia juulis 309 GWh elektrienergiat, mida on 6,8 protsenti vähem kui eelmise aasta juulis. Reguleerimata hinnaga ehk avatud turgudel ja elektribörsidel oli juulis müüdud elektrienergia maht 474 GWh, mis on mullusega võrreldes 5,7
protsendi võrra vähem.

Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu lõpptarbijatele müüs Eesti Energia juulis 7,5 protsendi võrra vähem elektrienergiat kui aasta tagasi ehk 353 GWh.

Lätis kasvas möödunud aasta juuliga võrreldes müük 33,2 protsendi võrra, kokku müüdi jaeklientidele Lätis 38,9 GWh elektrienergiat. Juuli lõpu seisuga oli Eesti Energial Lätis 250 jaeklienti.

Leedus moodustas elektrienergia jaemüük juulis 30,7 GWh. Pärast elektrituru avanemist 1. jaanuaril 2010 on Eesti Energia jaeklientide arv ja müügimaht Leedu jaeturul jõudsalt suurenenud. Juuli lõpu seisuga oli Eesti Energial Leedus 118 jaeklienti.

Rohelist ehk taastuvatest allikatest toodetud elektrit müüs Eesti Energia juulis 2,7 GWh. Roheline Energia on oma kahe aasta ja kolme kuu jooksul kogunud mitmeid poolehoidjaid. Juuli lõpu seisuga on Rohelisel Energial 4960 klienti.

Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli juulis 31,3 eurot megavatt-tunni kohta (€/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Eesti piirkonnas oli samal perioodil 43,2 €/MWh ning Soome piirkonnas 42,5 €/MWh.

Eesti Energia tootis juulis 4,1 tuhat tonni (26 tuhat barrelit) vedelkütuseid. Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – juulis oli Brent toornafta keskmine hind 82 eurot barreli eest, mis on 38 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta juuliga.

Soojusenergiat müüs Eesti Energia juulis 4,8 GWh. Müük kahanes võrreldes 2010. aasta juuliga 25,1 protsenti.