Juba pikemat aega seisab Kuressaares Uue tänava parklas 7,5 meetri pikkune valge limusiin Lincoln, kummid tühjad. Kuigi auto tagaaknal olev reklaam pakub võimalust rentida limusiini koos autojuhiga, seda võimalust siiski praegu ei ole, kirjutab ajaleht Meie Maa.

“Praegu asi seisab,” lausus 2008. aasta septembris Saaremaal limusiinisõiduäri käivitanud Kalmer Kiider. “Ühelt poolt ei tulnud majanduslanguse tõttu enam ots otsaga kokku. Teisalt pole ka endal praegu aega, sest läksin välismaale tööle.” Enne majanduslangust polnud aga Kiideril probleeme leida kliente, kes maksaksid tunnise sõidu eest 500-600 krooni.

“Peamiselt olid sõitjad saarlased ning neist enamus pidutsejad,” kirjeldas oma kliente Kalmer Kiider. “Eks sõltus seltskonnast, kui meeldiv neid vedada oli.”

Järgmisel aastal võib aga limusiiniäri Saaremaal taas käivituda. “Ikka on plaanis taas alustada. See aasta on juba läbi, sest enamik sõitjaid kasutab teenust ikkagi suvel. Aga järgmisel aastal vahest võiks juba midagi mõelda,” sõnas Kiider.

Limusiin mahutab lisaks juhile kaheksat inimest ning söökide jookide jaoks on olemas külmkirstud.