"Jürgen Ligi on ohutu ja lihtne valik selles mõttes, et tal on tugev kogemus olemas finantssektorist, seda riigi poolelt just. Eesti Pank ei ole vaid üksik tool kuskil majanduses, tegemist on suure organisatsiooniga, mida on tarvis ka juhtida. Ligil on selles osas kindlasti rahandusministrina kogemus olemas," sõnas Lõhmus.

Lõhmust ei häiri Ligi puhul ka see, et tegemist on parteipiletit kandva kandidaadiga. "Minu jaoks on see ikkagi teisene põhjendus, miks Ligi võiks saada keskpanga presidendiks," rääkis Lõhmus.

"Eesti Panga roll on aja jooksul palju muutunud, eriti aga muutus euroga liitumisel. Minu enda arvamus on see, et peaks üle vaatama millega Eesti pank tegeleb ja kui sügavalt tegeleb. Seda selleks, et Eesti Panga töö ei oleks vaid pangamuuseumi pidev korrastamine. Eesti Pank ei tohiks muutuda järgmiseks uuringuinstituudiks vaid suutma mõjutada nii Rahandusministeeriumi, valitsuse kui ka peaministri hoiakuid jaa käitumist," lisas Lõhmus.

Lõhmus sõnas selgelt, et eurotsoonis on täna fundamentaalsed probleemid, kuid räägitakse mitte probleemist vaid pigem sellest kuidas probleemist kiiresti välja pääseda.

"Eesti Panga presidendil, kellel tegelikult eurotsooni liikmena ei ole just suurt mõju kohalikule majandusel, võikski olla see hääl, kes europrobleemidest räägiks ja tähelepanu neile tõmbaks," sõnas Lõhmus ning lisas, et samas ei tohiks see roll olla hullumeelse eestlase roll, kes kargab püsti, kuid keegi ei kuula.

"Peaksime esindama Frankfurdis mõistlikku lähenemist ning proovima asju muuta, mitte vaid kaasanoogutama ning kaasajooksma," mainis Lõhmus.