"Loomulikult kui võidad ja sul läheb hästi mõjutab see positiivselt mängija hinda turul. Kuid on selged vahed, mäng peab olema ka oluline. Meil Eestis ja Põhja-Iirimaal on see mäng väga oluline, samas kui mujal maailmas ei ole tegemist just väga olulise mänguga," lausus Lehiste.

"Eilse Eesti - Põhja-Iirmaa mängu vastu ei ole nii suurt huvi kui mängiks rikast ja suurte jalgpaallimaadega, kelle vaastu mängides, hästi mängides, võib jääda silma selle riigi kõrgliiga meeskondadele. Kui mängida Itaalia või Türgi vastu siis on see võimalik ja hind hea mängu järel tõuseb," sõnas jalgpalliekspert.

Täna oleme me seisus, rääkis Lehiste, kus enamus meie koondislasi mängib juba välisliigades ning neil on suurem šanss jääda silma just selle meeskonnaga mängides kui koondises.

"Samas meestele, kes tulevad meie riigi meeskondadest - Florast või Levadiast, siis neile on koondises silma paistmine oluline samm edasisel arengul. Täna veel otseselt ei saa öelda, kui palju eilse mängu järel Tarmo Kink või Kaimar Saag kallimaks läksid. Kui mäng oleks olnud Itaalia vastu ning lõppskoor sama oleks meie meeste seis veelgi parem," sõnas Lehiste.

Samas ühe positiivse nüansina nimetas Lehiste seda, et eilset mängu kandis üle kogu Suurbritannias leviv Sky Sports telekanal, mis tähendab et tõenäoliselt vaaatas ka suur hulk inglasi seda mängu ning jälle oli võimaalus mõnel mehel silma jääda suurklubide inimestele.

"Maasikaks meie poiste hindade tõusule oleks see, kui me pääseksime EM finaalturniirile. Isegi alagrupi võidu järel toimuvatesse play-off mängudesse jõudmine tõmbab väga palju tähelepanu, rääkimata finaalturniirist. Kui Läti eelmisel korral finaalturniirile jõudis, avas see nende mängijatele ikka väga palju uusi uksi maailma jalgpalli ja tõi neile tähelepanu," mainis Lehiste.