Keskliit kutsub valitsust üles lähtuma järgmise aasta riigieelarve koostamisel stsenaariumist, mille kohaselt majandus ei kasva, st kasv on 0 protsenti. Liiga optimistliku eelarve vastuvõtmisega kaasneb oht negatiivsete lisaeelarvete algatamiseks järgmise aasta jooksul. See aga tähendab, et strutuursete reformide läbiviimise asemel keskendutakse jälle maksude tõstmisele, teatas Eesti tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Valitsuse majandusprognoos tugineb ka eeldusele, et nii haigekassa kui ka töötukassa reservid konsolideeritakse riigieelarvesse. Tööandjate keskliit seisab sellele kavale kategoorilist vastu. sotsiaalkindlustuse reservid on sihtotstarbelised ja nende kasutamine riigi muude kulude katmiseks ei ole aktsepteeritav. 2008. aastal alguse saanud majanduskriis tõestas, et sotsiaalkindlustuse organisatsioonidel peavad kriisiolukordades olema piisavad reservid.

Sotsiaalkindlustuse reservide eelarvega liitmise asemel tuleks majanduse ergutamiseks saavutada keskvalitsuse kulude suurem kokkuhoid. Muu hulgas soovitab tööandjate keskliit valitsusel edasi lükata teise pensionisamba sissemaksete taastamise.