"Läbirääkimised linna ja USA firma Tallinn Entertainment LLC vahel on kestnud plaanitust kauem ja osutunud keerukateks," kirjutab Taavi Aas volikogu liikme Õnne Pillaku küsimustele vastates, nimetades venimise peapõhjuseks majandusraskusi, kirjutab Õhtuleht.

Pillaku väitel on linnahalli renoveerimine kui halb anekdoot, kuidas pealinnamehed äri ajavad. "Üha rohkem tundub, et linnahalli renoveerimise varjus püütakse sõlmida mingeid hämaraid tehinguid, kuigi hoone enda tulevik on endiselt lahtine. Linnahall on üks olulisemaid kultuurirajatisi ja vajab senise sahkerdamise asemel tõsist tähelepanu enne, kui on lõplikult ära lagunenud."

Abilinnapea selgitab, et läbirääkimistega soovib linn saavutada kokkuleppeid, mis tagavad nii hoone kvaliteetse rekonstrueerimise kui ka kasutuselevõtu avalikkusele suunatud kultuuriobjektina. Aasa sõnul on linnavalitsuses lõppemas hoonestusõiguse, aktsionäride- ja asutamislepingu projektide koostamine. Nimetatud lepingud peavad enne allkirjastamist saama volikogu heakskiidu.