"Olete kindlasti tundnud, et tühja kõhuga hakkate mõtlema leivast. Me oleme rukkileivaga harjunud, harjunud tema maitsega, harjunud tema olemisega meie toidulaual," sõnas Maser.

Rukkileivas on palju kasulikku inimese päevaseks toimimiseks. Leivas on tärklist, B vitamiine ja terve tabelitäis mineraalaineid, nagu magneesium, fosforit ja kaaliumit. Väga lai spekter vajalikust.

"Tärklis on liitsüsivesik, mille seedimine algab juba suus. Kui piisavalt kaua rukkileiba närida läheb leib magusaks. Meeldiv maitseelamus, kuid loomulikult imponeerivad meile ka leiva imeline lõhn ning ka tema maitse. Kilepakist võttes ehk ei ole seda tunda, kuid ilmneb see näiteks leiva röstimisel. Me sööme ju kõikide oma meeltega," lisas Maser.

Leib täidab ka väga hästi kõhtu ning seda põhjusel, et leib on väga kiudainerikas. Mida rohkem on leivas viljaterade kestaosasid, seda rohkem toidab.

"Tumedate toitude soovitamise iva tulebki ju leivast. Mida vähem on jahu töödeldud ja puhastatud, seda rohkem on leivas terakesta osasid, mis on kiudained. Kiudained aga vajavad paisumiseks vett ning seepärast tekitab leib janu. Kui leib liigub läbi söögitoru makku, ta juba hakkab vedelikku endasse tõmbama. See aga täidab kõhtu," sõnas Maser.

"Fakt on aga see, et me ei saa leivast kõike mis meil vajalik, kuid me ei saa ka ilma leivata hakkame. Iga päev peaks sööma vähemalt 4 viilu leiba, mis on umbes 200 grammi. Seda ei ole üldsegi palju, mõned söövad ikka palju rohkem, mõned vähem. Sellest kogusest saame kätte siis kõik selle hea, mida leib meile pakub," sõnas Maser.