Suurt jaemüügiketti omava Neste tanklast otse üle tee asuva imetankla omanik Peeter Allas on firmast viimase kahe aastaga võtnud üle viie miljoni krooni dividende. Edu saladuseks peab ta soodsaimat hinda piirkonnas ja suurt püsiklientuuri, kirjutab Äripäev.

“Väikese tankla puhul on nii, et kui käive suureneb, siis on kasumi kasv ka kohe märgatav, kuna kulubaas jääb samaks,” rääkis kaubamärgi 5+ Kütus all tegutseva tankla omanik Peeter Allas. Ta lisas, et tankla strateegia on olla alati oma piirkonna soodsaim. Klientidele on kümne aasta jooksul jagatud üle 30 000 sooduskaardi.

Kui viimastel aastatel kütuseturul vohanud maksupettuste valguses tekib küsimus, kas sedavõrd edukas jaemüüja võib olla ostnud maksupetturitelt kütust alla turuhinna, siis Allas kinnitab, et nemad pole mitte kunagi võtnud sellist riski ja viimased viis aastat on neid kütusega varustanud ainult neli tuntud hulgimüüjat.

Linnu teel asuv imetankla teenis möödunud aastal 140 miljoni kroonise käibe juures kasumit üle 11 miljoni krooni. Selle tulemuse ilmestamiseks võrrelgem numbreid vaieldamatu turuliidri Statoili näitajatega. Kui lüüa Statoili tulemustes lahku kütuseäri ja Eestisse toodud finantskeskuse numbrid, selgub, et eelmisel aastal teenis firma oma põhitegevusest vaid 2,2 miljonit krooni ärikasumit ja seda ligi kolme miljardi kroonini ulatuva käibe juures.