AirBalticu juht märkis, et lennufirma otsus jätta teisipäeval ära 14 lendu pälvis Läti poliitikute seas ägeda kriitika. Flicki sõnul moodustasid ära jäänud lennud vaid murdosa kompanii 55 000 lennust, mis on selleks aastaks kavandatud, vahendab BNS.

AirBaltic vajab arenguks ja praeguse tegevuse toetuseks kapitali, sõnas Flick.

“Valitsus on alates selle aasta märtsist viivitanud otsuse langetamisega kapitali suurendamise osas ning nende soovimatus jõuda eraaktsionäriga kokkuleppele on ilmne. Prudentia, valitsuse palgatud konsultatsioonifirma, ei suutnud eraaktsionäriga kokkuleppele jõuda, kuna Prudentia ei ole kohtunud ega kontakteerunud BAS-iga,” ütles Flick.

Seetõttu vähendab airBaltic eelmise aastaga võrreldes tänavu novembris 726 lendu ja detsembris 723 lendu. AirBaltic kavatseb teha 2012. aastal 45 517 lendu, mis on 9400 lendu vähem kui 2011. aastal. See tähendab, et järgmisel aastal teeb airBaltic Riiast keskmiselt 25 lendu päevas vähem.

Lendude vähendamine on valitsuse tegevusetuse otsene tagajärg, sõnas Flick.

“AirBalticu juhatus on teinud kõik endast oleneva, et kohaneda nõudluse muutustele ning suurendada lendude efektiivsust. Talveperioodil asendatakse Fokker 50 lennukid efektiivsemate, uuemate ja suuremate lennukitega. Erinevalt poliitikutest ja bürokraatidest teeb airBalticu juhtkond aktiivselt tööd ja ei vaata passiivselt pealt,” ütles Flick.

Flick kritiseeris ka Läti majandusministri Artis Kamparsi kommentaare airBalticu kohta, öeldes, et poliitikud ei tohiks kunagi sekkuda lennufirma tegevusse.

AirBaltic vajab lisakapitali. 23. augustil nõustus Läti valitsus osalema riikliku lennufirma päästmises, kuid esitas mitu tingimust. Transpordiminister Uldis Augulis ütles tookord, et airBalticu juhtkond tuleks välja vahetada ning kompanii aktsionäride lepingut muuta eesmärgiga suurendada valitsuse sõnaõigust kompaniis. Erinevatel hinnangutel on airBalticu aktsiakapitali vaja suurendada 50-70 miljoni lati võrra.

Läti riigile kuulub 52,6 protsenti airBalticu aktsiatest, BAS-il on 47,2 protsenti aktsiatest. 50 protsenti BAS-i aktsiatest aga kuulub airBalticu juhile Bertolt Flickile ja ülejäänud 50 protsenti Taurus Asset Management Fund Ltd-le, mis on registreeritud Bahama saartel.