Võrumaal elav Liia Kaska on juba aasaid kasvatanud viinamarju nii kasvuhoones kui ka avamaal. Tal kollektsioonis nii veini- kui ka lauamarjde sorte Tema talu kasvatab aga peamiselt viinapuude istikuid, neil on väga suur sortide valik nii avamaale kui ka kasvuhoonesse. Liia Kaska on müünud oma istikuid üle Eesti aianduslaatadel ja -messidel ning on populariseerinud viinamarjakasvatust. Talu alustab suuremas mahus lauaviinamarjade tootmist kasvuhoonetes. Talus tehakse ka viinamarjadest koduveini.

Läänemaal kasvab Raimu Aasa koduaias kümneid läbi proovitud viinamarjasorte. Ja pidevalt hangitakse lisaks uusi sorte, et paljude hulgast leida meie tingimustele sobivad. Raimu Aas pruulib ka oma saagist igal aastal väga häid ja huvitavaid koduveine, kaasa arvatud etikettide disain ja läbimõeldud kontseptsioon.

Uku ja Kerttu Kuut on Saaremaale rajamas juba selgelt veinitootmise sihiga talu. Nende Pöide kandi talus ei ole enam erilist kollektsiooni vaid rohkem ikka selgelt veiniviinamarjade sordid. Kuigi väikese katsetamise proovimise rõõmu jätab endale iga viinamarjahuviline.

Vändra lähedal tegeleb Harri Poom oma talus just meile sobivate lauaviinamarjade sortide väljaselgitamisega. Talus kasvatatakse lauaviinamarju kasvuhoonetes. Samuti kasvatab ta istikud, tema valikus on nii avamaa veinimarjade, kui ka kasvuhoonesse või lõuna seina äärde sobivate lauaviinamarjade sorte.

Otepää vallas Jaak Eensalu Annemäe talus on kandeeas 300 ja kokku istatud üle 1000 viinapuu. Suund on avamaal veinimarja kasvatamine ja veinitootmine. Talus on valmistatud viinamarjadest koduveini.

Lisaks nimetatutele on Kagu-Eestis püstitatud mitmeid suuri kasvuhooneid lauamarja kasvatamiseks. Saaremaal ja Vormsil on rajamisel mitmed veinimarja kasvatamisega tegelevad talud.

Eesti viinamarjast valmistatud veine on proovinud paljud Eesti sommeljeed ja veinispetsialistid, samuti asjatundjad välismaalt.

Lisaks saab Eestis viinamarju kasvatada oluliselt vähema taimekaitsega ja seeläbi on tegu vägagi tervisliku produktiga.