TTÜ vaba aja klubi Majandusmagister koondab üle kahesaja magistrandi ja magistri, kellest nii mõnigi on juba edukat karjääri tegemas. Üksteist abistatakse nii magistritööks vajaliku materjali kogumisel kui töökohtade leidmisel. Kasvamas on uus põlvkond otsustajaid, kes on samavõrd seotud kui üliõpilasmalevas sõbrunenud praegused tippärimehed ja -poliitikud.

2001. aasta jaanuaris toimusid esimesed TTÜ teadusmagistrantide talvepäevad, kuhu kogunes 15 esimese kursuse magistranti. Sama aasta suvel ilmusid nad majandusteaduskonna suvepäevadele sini-oranžides jalgpallisärkides ning tekitasid elevust sellega, et ei kaotanud turniiril ühtegi mängu. Sündis jalgpalliklubi FC Majandusmagister, millel oli peagi üle 60 liikme.

Jalgpalliklubist kasvas välja erinevate huvidega majandusmagistrantide vaba aja klubi, kus lisaks spordile tegeldakse ka heategevusega. Aprillis korraldasid noored majandusteadlased Vinnis ajurünnaku, mille tulemusena kujunes vallale mitu ideed, kuidas kohalikku eluolu atraktiivsemaks ja paremaks muuta.

“Aktiivgrupp on siiski 20–30 inimest, oleks ka palju tahetud, et kõik 200 pidevalt klubi tööga tegeleksid,” rääkis klubi juhi asetäitja, TTÜ turundusõppetooli juhataja René Arvola, kes ise teeb kraadi doktoriõppes. “Aga kindel on see, et tegemist on tulevaste otsustajatega, kes juba praegu tahavad midagi ära teha ning peavad oluliseks koostööd.”