Väätsa Agro omakapital on 1,5 miljonit euroga miinuses.  "Aga kuna ettevõte suudab meie hinnangul teenida lähiaastatel kasumit, siis sellega peaks omakapital plussi minema," ütleb Veering intervjuus Äripäevale. "Ei saa praegu öelda, et väga halvasti läheks - ettevõte suudab oma tegevust käigus hoida ja põhitegevuses ollakse juba kasumis, kui arvestada tänavust aastat. Firmal pole toimimiseks lisaraha juurde vaja. Kui vajadus peaks tekkima, siis arutame seda. 2009. aasta sügisel toetasime ettevõtet saneerimislaenuga. Võimalik, et selle toetuseta oleks Väätsa Agro juba pankrotis."

Veeringu sõnul ei suuda firma maksta tagasi kõiki laene, mis on Väätsale aastate jooksul võetud. "Aga me näeme väga selgelt, et võimalik on saavutada parem tulemus kui pankrotiga. Pankrotiga tekivad prognoosimatud riskid," ütleb Veering. "Välistada ei saa, et ettevõte müüakse üksikute osadena laiali ja sajad inimesed kaotavad töö. Teiseks - Väätsa Agro saab aastas ümmarguselt miljon eurot põllumajandustoetusi. Juhul kui ettevõte satub pankrotiseisu, on küsitav, kas need toetused säilivad. Juhul kui need ära võetakse, ei saa ettevõte edasi töötada."

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul ei ole panga ainus soov see, et Väätsa Agro läheks pankrotti. "Kohtus menetluses olev saneerimiskava on tehtud suurima võlausaldaja arvel. Toetame saneerimist, kui tehakse võlausaldajaid arvestav ja saneerimisseadusega kooskõlas olev kava. Kuna aga seadus ei võimalda saneerimiskava enam muuta, siis ei ole pangale jäetud muud võimalust kui taotleda kava tühistamist ja ettevõtte pankrotti."

Siilivask ütleb, et pank on püüdnud Hanseaticuga läbi rääkida. "Aga kahjuks see jutt, mida meiega räägiti, ei läinud kokku sellega, mida saime lugeda saneerimiskavas. Väätsa Agro praegune juhtkond on taganud ettevõtte toimimise viimase kahe aasta jooksul ning me ei näe põhjust, et see nii ei võiks jätkuda," märgib Siilivask. "Pankroti korral toetab Swedbank ettevõtte tegevuse jätkumist ja kui see ei katke, siis ei tohiks ka toetused katkeda. Pankrot ei tähenda, et lehmad saadetakse tapamajja ja töötajad vallandatakse, vaid ettevõtte müüki tervikvarana"