Kinnisvaramulli indeks võrdleb kinnivara tänast väärtust buumi tipuga 2007. aastal. Augusti kuus langes indeks eelmise kuuga võrreldes 0,55%. Eelmisest aastast on indeks siiski 1,05% kõrgemal.

Elamispindade turg on vaatamata majanduselu segadustele üllatavalt optimistlik. Eluasemeturul annavad tooni emotsioonid ehk perede soov elamistingimusi parandada. Seda toetas viimastes kvartalites aset leidnud ostjate kindlustunde kasv. Maa- ja äripindade turg aga alles toibuvad majandussurutisest. Piirkondlikult liiguvad positiivsemas suunas Tallinn ja Tartu, muudes piirkondades on kinnisvaraturg loium.

Augustis andsid kinnisvaramulli indeksile toetust tõusmiseks korteriturg ja kinnisvara pakkumishinnade tõus. Indeksit vedasid allapoole valdavalt langevate hindadega hoonestatud ja hoonestamata maatehingud.

Kinnisvaramulli indeksi tipp ehk väärtus 100 punkti oli Eesti kinnisvaraturu väärtuse tipus 2007. a. veebruaris. Kinnisvaraturu põhi aga oli aasta tagasi 2010. a. juunis, mil Kinnisvaramulli indeks näitas 49,8 punkti. Indeksi põhjast on käesoleva aasta augusti kuuks olnud tagasihoidlik tõus 4,8%.