Rannarahva Muuseumi õuealal toimuval Ubinapäeval avaneb täna ainulaadne võimalus neile, kel endal vahendeid või oskusi mahlateoks napib. Ubinapäev on suur õunateemaline peresündmus, kus tutvustatakse kõike õuntega seonduvat, propageeritakse õunasöömist ning õunakasvatust koduaedades.

“Ka sel aastal on meil külastajatele pakkuda palju uut ja huvitavat õunte ning õunapuude kohta: aiandushuvilised saavad osaleda õuntekasvatamise koolitusel, õuntest valmistatavaid roogi tutvustavad Toidublogijate Õunakohvik ja Õunaköök ning loomulikult toimub õunte näitus ja istikute müük,” sõnas SA Rannarahva Muuseumi turundusjuht ning ubinapäeva korraldaja Eha-Kai Mesipuu. “Ootame kõiki õunakasvatajaid müüma või soovijatele ära andma oma aia vilju.”

Viimsi Taluturu ubinapäev algab 24. septembril kell 10.00. Turupäev kestab 17.00ni, kuid mahlategu jätkub sarnaselt eelmise aastaga isegi kuni pimedani ning mahla tehakse lisaks ka pühapäeval. Mahlapressi kasutamise hind on 25 senti liiter, mahlategemise soovist tuleb korraldajatele ette teatada.

Allikad: Rannarahva Muuseum
Maaleht