"Töötajad tahavad näha oma juhti lihast ja luust inimesena, kes vestleb kolleegidega mõnusalt peomeeleolus, osaleb aktiivselt üritusel ja aitab igati kaasa hea meeleolu tekkimisele," märkis pikka aega tippjuhina töötanud Annika Uudelepp, SA Poliitikauuringute Keskuse PRAXIS juhatuse esimees. "Juht pole ainult allkirjade andja ja formaalse otsustaja rollis, vaid ta on ka meeskonna juht ja eestvedaja." Uudelepp peab asutuste mitteformaalseid siseüritusi oluliseks nii meie-tunde tekitamiseks, ühtsete arusaamade loomiseks kui ka selleks, et meeskonna liikmed omavahel paremini tuttavaks saaksid, kirjutab Äripäev.

Tema sõnul on juhi osalemine mitteformaalsetel üritustel eriti oluline just suurtes asutustes, kus paljud töötajad näevad tippjuhti igapäevase töö käigus harva. Kui kaugele juht osalemisel minema peaks, sõltub tema hinnangul palju nii ürituse kui ka juhi iseloomust. "See, mis võib olla igati vahva ja sobilik päevast päeva ninapidi koos olevale loovmeeskonnale, ei pruugi olla asjakohane ja mõtestatud tegevus mõnes teises asutuses, kelle töötajad näevad üksteist vähe," tõi Uudelepp näiteid erinevatest kollektiividest.

Äriprotokolli ja etiketi spetsialisti, Mainori kõrgkooli endise rektori Mati Lukase sõnul peaks juht firmaüritustel kindlasti osalema. Ta märkis, et ettevõte ja kollektiiv ei tegutse juhist eraldi, vaid ikka koos. Pealegi on firmaüritused hea võimalus inimesi paremini tundma õppida ja mitteformaalselt murekohti arutada. Samas ei tohiks tippjuht Lukase hinnangul siiski unustada, et ta peab ka peomelus jääma eeskujuks, kelle käitumise ja väärtushinnangute järgi teised töötajad juhinduvad. Samuti tuleks meeles pidada, et tippjuht on juht ikkagi 24 tundi ööpäevas. "Sellel arusaamal pole alternatiivi ja iga juht peab sellega arvestama," jäi Lukas resoluutseks, kuid möönis, et piirid sõltuvad inimesest. "Kõike võib kaasa teha, aga ei pea!"