ETV saade "Pealtnägija" nentis, et tundub üllatav, et Marek Strandberg kui elupõline roheline on praegu elektriautode projekti üks kõige suuremaid kritiseerijaid, kuigi on ka ise olnud selle projektiga seotud. "Pealtnägija" küsis, millest selline kibestumus, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Küsimus pole üldse mitte kibestumises, vaid hoopis selles, et igasugust asja võib teha õigel ajal ja õigesti, õigel ajal ja valesti, õigel ajal ja hoopistükkis täitsa mööda. Ma arvan et hetkel on see asi tehtud natuke valesti, ja põhjendan miks," vastas Strandberg.

Strandbergi sõnul osales ta kümnekonnast inimesest koosnenud projektimeeskonnas, kes valmistas riigikantselei ja keskkonnainvesteeringute keskuse poolt paika pandud kauplemismeeskonnale ette kaupa, mida müüa.

"Mina osalesin meeskonnas, kes nende ideede paki välja töötas, ja ideede pakk oli oluliselt laiem, see oli oma sisult oluliselt laiem ja mõjult oluliselt laiem. Täna on sellest järgi jäänud ainult kaks asja. Inimestele pakutakse üüratult kalli hinnaga elektriautosid, mida nad tõenäoliselt ostma ei hakka, kuna nende kvaliteet ja hind ei ole vastavad. Ja teiseks - sundkorras sotsiaaltöötajad peavad sõitma hakkama elektriautodega, kuna see on riigi kingitus neile."