Selle eheda ja lihtsa kala juures on kõige rohkem kulinaarset paindlikkust.

Temast saab valmistada kõige erinevamaid roogi, nagu ei ühestki teisest kalast.

Räim on suurepärane nii külma kui sooja toiduna. Keedetult, praetult, küpsetatult, hautatult. Sobib supi sisse, piruka täidiseks, vormiroaks.

Õigesti valmistatud räim on tervislik ja maitsev, vähese kolesteroolisisaldusega. Räimes on palju valku, kaltsiumi, seleeni, fosforit ja omega-3 rasvhappeid.

Räim sobib ühtviisi hästi lihtsa talupojatoidu kui ka banketiroa valmistamiseks.

Üks hea omadus on räimel võrreldes teiste kaladega veel — kondid on tal nii pehmed, et ei karju hamba all. Kas võtta räimel luud välja või mitte, on sööja maitse asi, kurja ei tee need kellelegi. Rusikareegel on: mida suurem räim, seda jämedam kont. Maitsvamad kipuvad olema aga hoopis tillukesed räimed.

Seda kunsti tuleb veel mandrimehel rana rahvalt õppida kuidas hõbedast kulda säilitada.

Allikas: maitsemeister.blogspot.com