Eesti toitumissoovituste kohaselt peaks toidust saadavad rasvad kogu päevasest toidust (näiteks õlist, võist, liha- ja piimatoodetest) saadavast energiast katma täiskasvanute puhul 25–30%, kusjuures:
• küllastunud ja transrasvhapped kuni 10%; (kas see nr on ikka õige? Kahtlaselt suur?)
• monoküllastumata 10–15%;
• polüküllastumata 5–10%, sealhulgas asendamatud rasvhapped (Ω-3 ja Ω-6 rasvhapped) vähemalt 3%.

Rasva allikateks toidus on leiva katteks ja toiduvalmistamisel kasutatavad ehk lisatavad toidurasvad ning toiduainetes sisalduvad rasvad. Rasvakoguse hindamiseks peab jälgima nii nähtava rasva kui ka peidetud rasva kogust. Viimaste kogust on raske hinnata, kuna neid ei ole silmaga näha. Seetõttu on oluline lugeda pakendilt toidu koostist ning jälgida toote rasvasisaldust. Peitrasva võib leiduda palju näiteks juustudes, vorstitoodetes, saiakestes. Soovitatav on, et leiva katteks ja toiduvalmistamisel kasutatava rasva kogus kokku ei ületaks poolt päevasest rasvakogusest.

Kui päevane energiasoovitus on 2000 kcal, siis peaks rasvade päevane kogus keskmiselt olema umbes 60 grammi, kui päevane energiasoovitus on 2500 kcal, siis umbes 75 grammi.
Kui päevane rasvakogus on 60 grammi, siis:
• on soovitatav, et katterasva hulk ei ületaks 15 grammi (umbes 5 teelusikatäit);
• toiduvalmistamisel kasutatava rasva hulk 15 grammi (umbes 1 supilusikatäis) ning
• umbes 30 grammi jääks peidetud rasva arvele.
Lisatavate toidurasvade päevane soovitatav kogus on 4–5 portsjonit.

Allikas: toitumine.ee