Siemens ehitab Eesti ja Soome vahelise uue kõrgepinge alalisvoolu ülekandeliini EstLink 2 kaks uut muundurjaama – ühe Eestisse ja teise Soome. EstLink 2 ülekandevõimsus on 650 MW. Siemensi tarne, mille maksumus on 100 miljonit eurot, on osa Fingridi ja Eleringi 320 miljoni suurusest investeerimisprojektist. Uus ülekandeliin võetakse kasutusele 2014. aasta alguses.

Üks muundurjaamadest ühendatakse Porvoos paikneva Anttila alajaamaga ja teine Lüganusel asuva Püssi alajaamaga. Muundurjaam muundab vahelduvvoolu esmalt alalisvooluks ja seejärel ülekandeliini teises otsas tagasi vahelduvvooluks. Võrreldes vahelduvvoolu tehnoloogiaga on alalisvoolu tehnoloogial mitmeid eeliseid. Ülekandekaod on väiksemad ja ülekandeliin vajab vähem ruumi. Alalisvoolu tehnoloogia võimaldab elektrivõrgu muutustele paremini reageerida. See omakorda vähendab elektrikatkestusi. Võimsust saab kiiremini reguleerida.

EstLink 2 on uus merekaabel, mis mõjutab tuntavalt Läänemere-piirkonna elektriturgude arengut. See suurendab piirkonna elektrivarustuse stabiilsust. Kogu ülekandeliini pikkus on ligikaudu 170 kilomeetrit, sh 14 kilomeetrit õhuliini Soomes, 145 kilomeetrit merekaablit, mis paigaldatakse Läänemere põhja, ja 12 kilomeetrit maakaablit Eestis. Kõrgepinge ülekandeliin EstLink 2 suurendab ülekandevõimsust Soome ja Eesti vahel 350 MW-lt 1000 MW-ni.

Kõrgepinge alalisvoolu ülekandeühendus rajatakse kahes etapis. Merekaabel paigaldatakse 2013. aasta suvel. Muundurjaamade häälestamist alustatakse 2013. aasta sügisel. Soome ja Eesti vaheline ühendus võetakse lõplikult kasutusele 2014. aasta esimestel kuudel.