Koos lihtkirja saatmisega, mis endise 30 sendi asemel maksab nüüd 45 senti, läks 1. novembrist kallimaks ka maksikirja saatmine. Maksikirja nimetuse alla mahuvad kõik väiksemat sorti pakid, nii et enim mõjutab see ehk neid, kes internetist asju ostavad või müüvad.

Kõige väiksema paki saatmine maksis varem 65 senti, nüüd tuleb sama paki eest Eesti Postile tasuda 90 senti. Üle 250 grammi kaaluva paki saatmine maksis enne novembrit 95 senti, nüüd aga 1,40 eurot ehk 45 senti enam. Üle poole kilo kaaluva paki saatmine maksab nüüd 1,60 eurot ehk 30 senti ja üle kilo kaaluva paki saatmine 2,50 ehk 20 senti varasemast enam.

Tähitult saatmine läks samuti kallimaks, kuid märksa väiksema hüppega. Kõige rohkem kasvas kuni 250 grammi kaaluva maksikirja tähitult saatmise tasu, mis varem oli 1,95 ja nüüd 2,20 eurot. Samas, riigisisese postipaki edastamise tasu muutunud ei ole.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles Delfile, et hinnatõus on enim mõjutatud kütuse kallinemisest. Praeguseks kaks nädalat kehtinud uus hinnakiri Suderi kinnitusel aga kirjasaatmist märgatavalt vähendanud ei ole.

Ühe ostu-müügikeskkonna foorumis kirjutas samas ostja, et ilmselt jätab ta mõne asja edaspidi ostmata, kuna lisanduv postikulu muudab ostu liiga kalliks. Mõned kasutajad kirjutasid, et hakkavad rohkem kasutama SmartPosti teenust, kuna hindavad heaks selle kiirust ja usaldusväärsust.