Maavalitsusele taotluse esitanud GoBus soovis liinikilomeetri hinda tõsta praeguselt 98 sendilt 1,042 eurole. Saare maavalitsuse transpordinõunik Taavi Kurisoo nendib bussifirma juhatajale Enn Randmaale saadetud vastuskirjas, et vastavalt lepingule saab maavalitsus aktsepteerida vaid kulude muutumist võrreldes eelneva perioodiga, kirjutab Saarte Hääl.

Võrreldes bussifirma aruandes esitatud andmeid leidis maavalitsus Kurisoo sõnul, et AS-i GoBus näidatud kütusekulu kasv ei vasta tegelikule kütusekulu kasvule sellel perioodil. "Seega saame aktsepteerida kütuse- ja määrdeainete kulude kasvu statistilise keskmise 14% ehk 0,03 euro võrra liinikilomeetri kohta," märgib Kurisoo.

Kuna bussifirma ülejäänud kulud on aga võrreldes eelneva perioodiga 0,03 euro võrra liinikilomeetri kohta langenud ning piletitulu on jäänud samaks, siis sellest tulenevalt jääb ka läbisõidu tariifimäär Kurisoo kinnitusel samaks.

AS-il GoBus on transpordinõuniku kinnitusel siiski veel võimalus esitada maavalitsuse otsusele oma vastulause. "Samuti peame me suutma kaitsta oma seisukohti riiklike toetuste taotluste osas maanteeametis, seega ei pruugi meie antud seisukoht kujuneda lõplikuks," rõhutab Taavi Kurisoo.