Foodart projektijuhi Kaire Metsa sõnul on meil tõusmas kohaliku toidu trend ning Eesti toidukultuuri taassünd. Kuid samas ei oska kohalikud talud ja väiketootjad oma tooteid toitlustajatele suunata ning restoranidel ja gurmeetoidu pakkujatel on nappus kvaliteetsest kohalikust toorainest. Just neid kitsaskohti projekt lahendada püüab. „Koostööst võidavad nii väiketootjad kui ka restoranid ning tugevneb Eesti toidukultuur. Lõuna-Eestis ja Põhja-Lätis on kindlasti potentsiaali pakkuda oma ja eristuvat toitu,“ lisas ta.

Projekti raames koolitatakse toidu tootjaid ning abistatakse neid uute kvaliteetsete toodete arendamisel. Samuti tehakse tihedat koostööd gurmeetoidu pakkujatega, et propageerida kohaliku tooraine kasutust Eesti ja Läti restoranides.

FOODART projekti eesmärgiks on tugevdada sidemeid kohalike toidutootjate ning restoranide vahel, edendades restoranides ja gurmeesektoris kvaliteetsete kohalike toodete kasutust ning propageerides kohalikku kulinaariapärandit.

Projekt kestab septembrist 2011 augustini 2013. Projekti partnerid on Sigulda omavalitsus, Läti Maanõustamis- ja Koolituskeskus, Põlvamaa Arenduskeskus ja Eesti Maaülikool ning selle põhirahastus tuleb Eesti-Läti programmist.