Hapukapsas on tõhus vitamiiniallikas. Kuigi kauplustes on saadaval laialdane valik mitmesuguseid lõunamaiseid puuvilju, on need küllalt kallid ja enamasti töödeldud mitmesuguste säilitusainetega. Teadagi et kasulik on süüa puu- ja köögivilju, mis on kasvatatud siinsamas koduses Eeatis.

Samuti on kodumaised köögiviljad väga soodsas hinnaklassis, mida saavad toidulauale lubada ka väiksema sissetulekuga pered.

Kapsa hapendamine on pidev protsess ning tuleb jälgida, et kapsas ei muutuks liiga hapuks ega pehmeks. Kui ise ei oska hapukapsast teha või napib selleks aega, on võimalik kerge vaevaga saada värskelt hapendatud hapukapsast poodidest ja turult.

Hapendamisel muundub köögiviljas sisalduv suhkur piimhappeks, mis aga tõkestab kahjulike mikroorganismide teket, ja sama toime hapendamisel on kasutataval keedusoolal. Hapendamiseks sobivad paremini kõvad, terved, suhkrurikkamad sordid nagu “Krautmann”, “Drago” ja teised sordid.

Kapsamahl sisaldab organismile väga kasulikke suhkrut, mineraalaineid, valke ja vitamiine, eriti C-vitamiini.

Refereeritud: terviseleht.ee