Enda lapsepõlvest mäletan, kuidas vanemad tegid verivorsti, tanguvorsti, mulgiputru, verekäkke, vereleiba koos pekikuubikutega, täidetud seamagu subproduktidega, sülti ja lihtsaid pajaroogi.

Soovitan, ärge tehke kõhule liiga liigsöömisega. Juba Peeter I on öelnud, et sööma peab nii, et kui laua äärest tõusete, peab teil olema veel isu.
Nii pakun välja ühe kerge ja kaasaegse jõuluretsepti.

Soe pardi- ja verivorstisalat kõrvitsakastmega

Komponendid:
Pardifilee
Verivorst
Segasalat
Munguba
Sool, pipar
Murulauk
Jõhvikad

Kaste:
Šalottsibul
Küüslauk
Kõrvits
Valge veiniäädikas
Oliiviõli
Sool, pipar

Valmistamine:
Prae pannil pardifilee mõlemalt poolt ja aseta nahk allpool ahju küpsema koos 1-2 verivorstiga. Pardifilee soovitan küpsetada poolküpseks (medium) 160 C juures umbes 5-6 minutit.
Rösti ahjus kõrvits ja jahuta, tükelda šalottsibul ja küüslauk väikesteks tükikesteks ning lisa veiniäädikat ja oliiviõli ning sool ja pipar. Maitse!
Pese ja kuivata salat (rukola, frisee, lollorosso jms).
Aseta salat taldriku keskele, lisa lahtilõigatud pardifilee ja verivorst salati ümber.
Vala üle kõrvitsakastmega.
Kaunista murulaugu, pohlade ja mungubadega.

Head isu!

Sergei Tšekmarjov