Kuidas me oma toitu turistidele pakume?
Idee luua Eesti Kulinaaria Instituut tekkis aastal 1995, aga läks mööda kümme aastat, enne kui see teoks sai. Eesmärgiks oli peegeldada sündmusi, mis on olulised eesti toidu arengu seisukohalt ning tutvustada eesti köögi maastikku ja nelja selgelt eristuvat aastaaega; pakkuda parimat, mis leidub Eesti põldudel, metsades ja vetes; tutvustada kokki ja Eesti külalislahkust.

Toit on üks identiteedi väljendaja ja iga turist tahab proovida kordumatut ja eestipärast.

Aastal 2010 sündis Eesti Kulinaaria Instituudil terve programm — Menüü Tallinn 2011. Oluline nüanss menüüs on kohalik tooraine, kelneril on võimalus elada sisse diplomaadi rolli, suhelda ja pakkuda enamat, rääkides just selle kohaliku tooraine eripärast, tutvustada tausta.

Projekt on kasvanud ja praeguseks on liitunud restorane 33, igaüks neist pakub projekti raames kolme rooga, seega on võimalik nautida 99 ehedat rooga.

Menüü Tallinn 2011 on meeldiv kohustus, võimalus pakkuda parimat. Tahame väljapoole meeldida ja tagasisidet saada, et areneda veelgi. Kindlasti elab Menüü Tallinn 2011 edasi oma elu, leides uusi väljundeid.