Rahu sõnul vastas tema soovile arendada Eesti energiasektorit Dalkia kavatsus leida jaamale uus omanik ning Rahu usub, et tänu asjatundlikule meeskonnale edeneb jaama töö toota rohelist odavat energiat: "Dalkia kütab kaheksat Eesti linna puiduga ja sooja hind on 20% odavam kui näiteks Tallinnas."

Tehingu ideed on Rahu enda sõnul veeretanud peas juba pikka aega ja oli rõõmus tehingu eduka sõlmimise üle: "Eks ta südamesopis ole olnud juba kaua aega. Läbirääkimised ise on aga kestnud umbes pool aastat."

"Iga inimene määratleb ennast elus millegagi ja ma olen seda äri oma elust kolmandiku teinud. Olen praegu 39-aastane ja alustasin 13 aasta eest ning kui selline võimalus on, ja õnnestub selline diil kokku panna, siis miks mitte seda ka teha," seletas Rahu tehingu tagamaid emotsionaalselt.

Rahu teatas, et Tallinna Küte AS juhatuse esimehe kohale ta ei jää, vaid keskendub uuele projektile: "See on selliste tehingute puhul tavaline, et juhatuse osas toimuvad muudatused. Küll aga jään Tallinna Küte AS ja Eraküte AS aktsionäriks edasi ja eks ma mingil määral läbi selle räägin firma asjades kaasa."

Soome Fortum teatas, et müüb Eestis elektrivõrke opereeriva Fortum Elekter AS-i, Rahu sõnul on kaks väliselt sarnast tehingut kokkusattumus: "Meile tuli eile täieliku üllatusena, et Fortum sellise tehingu tegi. See on Fortumi otsus ja ma soovin neile edu. Ma ei oska nende põhjuseid kommenteerida."

Kristjan Rahu on olnud Tallinna Küte AS-i juhatuse esimees ja kaasosanik 2001. aastast ning Dalkiale kuuluva Eraküte AS juhatuse esimees ja kaasosanik 1999. aastast.