Selleks, et sel aastal realiseeruks rohkem unistusi kui eales varem, olen kokku kogunud üheksa põhimõtet, mille abil viia enda elu aastal 2012 järgmisele tasandile!

1. Otsusta ära, mida sa täpselt tahad.
Tegelikult ei ole niivõrd oluline otsustada, et mida sa tahad (sest enamik meist tahab kõike korraga ja kohe), vaid mida sa kõige rohkem tahad.

Selleks, et sul oleks lihtsam asju perspektiivi panna, võid esitada endale kolm küsimust:

- Mida sa teeksid siis, kui sa teaksid täiesti kindlalt, et sa ei kuku läbi?
- Kui sul oleks elada aasta, siis mida sa teeksid? Mille ja kelle peale kulutaksid enda väärtuslikku aega?
Kui sa võidaksid täna lotoga 100 miljonit eurot, siis millega sa enda päevad sisustaks?

2. Ole valmis tasuma edu eest ettemaksuna!
On natuke naiivne eeldada, et suudad enda elukvaliteeti järgmisele tasandile viia ilma suuremate muudatuste või ohverdusteta. Ole reaalne ja ära looda, et kõik sulle kiirelt sülle kukub. Sa pead loobuma paljudest headest asjadest täna, et teha ruumi veelgi parematele asjadele tulevikus.

3. Lepi sellega, et ainus asi, mis viib eduni, on raske töö pikema perioodi jooksul!
Säilita fookus ka siis, kui tunneli lõpus ei paista valgust. Arvesta, et enamik inimesi ülehindab seda, mida nad on võimelised saavutama aastaga, kuid alahindavad seda, mida nad on võimelised saavutama dekaadiga.

4. Kahekordista enda läbikukkumiste arvu!
Kui sa pole kunagi ühtegi viga teinud, siis pole sa ka kunagi midagi uut proovinud. Selleks, et areneda ja enda elu järgmisele tasandile viia, pead sa tõenäoliselt proovima palju uusi asju, tegutsema väljaspool enda mugavustsooni ning vahel ka põruma. Pole juhus, et inimesed, kes on kõige rohkem edu saavutanud, on sageli just need, kes on ka varasemalt kõige rohkem läbi kukkunud.

5. Motivatsioon tõmbab käima, aga harjumused hoiavad sind töös. Ära karda rutiini!
Öeldakse, et harjumused tekivad 3 nädalaga. Nende 3 nädala jooksul tuleb sul ennast sundida, kuid hiljem läheb lihtsamaks ning seejärel pead lihtsalt hoogu üleval hoidma. Pikaajalise tulemuse toob see, kui edu saavutamiseks vajalikud tegevused muutuvad loomulikuks osaks sinu elust – need peavad muutuma harjumusteks.

6. Võta vastutus enda tulemuste eest!
Kõik, mis sinu elus täna on, on eelkõige sinu enda tegutsemise või tegevusetuse tulemus. Ole enda vastu aus ja võta vastutus. Ohjad on sinu, mitte kellegi teise käes - pane asjad toimima!

Võitjad süüdistavad enda ebaedus eelkõige iseennast ja otsivad lahendusi.
Luuserid süüdistavad kõiki peale iseenda ja otsivad vabandusi.

7. Vali hoolega, kellega suhtled.
Öeldakse, et sa oled keskmine viiest inimesest, kellega sa kõige rohkem läbi käid. Sinu parimad sõbrad peaksid olema need, kes toovad sinus parima välja, mitte need, kellega on äge ennast igal nädalavahetusel teadvusetuks juua.

8. Ära ole kade.
Kui kellelgi läheb hästi ja ta saadab korda suurepäraseid asju, siis ära ole kade. Kasuta teda eeskuju ning õppematerjalina, sest mida iganes keegi on korda saatnud või teinud, suudad ka sina teha, kui käitud, mõtled ning tegutsed sarnaselt.

9. Aita ka teistel eesmärke saavutada.
Mida külvad, seda lõikad. Sa võid saavutada kõik, mida sa elus soovid, kui sa aitad piisavalt paljudel inimetel saavutada seda, mida nemad soovivad. Väga vähesed inimesed on tippu jõudnud ilma igasuguse abita.

Pea meeles, et väikesed muudatused sinu mõtlemises või tegutsemises võivad kaasa tuua suuri muudatusi tulemustes. Loodan, et suudad end aastal 2012 ületada ning viia enda elu järgmisele tasandile!