"Kelgu, kui soodsama toote müük, on rohkem seotud lume saabumisega ning see on aktiviseerunud viimaste päevadega," ütles Bauhof-i arendusjuht Britte Maidra ja lisas, et eelmise aastaga võrrelda on raske, kuid arvas, et müüdud on kindlasti vähem, kuna lund on sel aastal nigelavõitu.

Kelkude valik on aga tänu möödunud aastate lumerohketele talvedele muutunud. "Kuna eelmised kaks talve on olnud lumerohked, on ka tootjad end paremini ette valmistanud ning kelkude valik on laiem ja sortiment rikkalikum kui varasematel aastatel," selgitas Maidre.

Suur kelgunõudlus on sortimendi valikud aastatega mitmekesisemaks muutnud. Lisaks klassikalistele kelkudele on saadaval ka spetsiaalsed kelgud beebidele ja kelgud kahele lapsele.
Suuremate laste seas on Maidre sõnul aga väga populaarsed roolikelgud, mis võimaldavad kelgu sõitu juhtida ja vajadusel pidurdada.

Ka sporditarvete pood Sportland kinnitab, et suuskade müük suureneb ikka pigem lumisel ajal, sest lumeta pole suuskadest tolku.
"Tänu eelmise aasta supertalvele tekkis ka suuskade ja suusavarustuse osas defitsiit ning tänu sellele oli nüüd sügisel juba suusamüük siis, kui maa oli veel must," ütles Sportlandi välispordivahendite kategooria juht Dimitri Smirnov.

Smirnov kinnitas, et kõige enam on lumeta ajal ostetud kallimaid suuski ja jõulude ajal müüs väga hästi laste suusavarustus. "Hetkel veel eelmise aastaga numbreid võrrelda ei ole mõtet, sest selle talve hooaeg on ju alles alanud."

Kõige enam armastab Eesti rahvas murdmaasuuski, kuid üpris palju ostetakse ja mäesuuski ja lumelaudu. "Eestlased on ikkagi suusarahvas!" teatas Smirnov.

Müügist enam on kasvanud ka talve spordivahendite laenutus. "Suures pildis mäevarustus siiski liigub pigem rendi poole, madalate rendihindade ja kõrgete lennupagasi hindade tõttu,“ nentis Smirnov ja lisas, et nende laenutusosakond on lumetulekuga kõvasti tööd juurde saanud.