Paljud salongid pakuvad naistele ja meestele erinevate hindadega põhimõtteliselt sama teenust, mis pole aga soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi sõnul õige.
"Hinnad ei tohi olla sõltuvad kliendi soost. Vaid sellest, kui keeruline on teatud lõikus või värvimine ning sellest, kui palju aega teenuse pakkumisele või konkreetse töö tegemiseks läheb."

Salongide juhid on põhimõtteliselt Sepperi arvamusega nõus, kuid leiavad, et täpselt samu hindu panna ei saa, kuna naiste ja meeste juuksed erinevad juba pikkuse ja soengu poolest.

"Meil tuleneb meeste ja naiste lõikuse hinnaerinevus siiski sellest, et ühte teeme masinaga, teist kääridega," sõnas Pääskülas väikest ilusalongi pidav Siiri Leinatamm ja lisas, et ta on nõus, hinnad ei tohiks sooliselt erineda, kuid kuna naistel on üldiselt pikad ja paksud juuksed ja meestel lühikesed, kulub eri soo juuste peale erinev kogus juuksevahendeid ning ka aega.

"Kui tahate Sean Conneryks saada, siis palun väga, pole mingit "naiste hinda", saate meeste hinnaga," ütles Leinatamm ja selgitas, et poisipeast siilisoengu tegemine maksab mõlemale soole sama palju. 


„Muu soengu korra tuleb naisterahva puhul arvestada sellega, et soeng ikka sobiks. Naiste juustele kulub ka rohkem tooteid ja on ainult käärilõikus, mis on keerukam ja võtab kauem aega," lisades, et kogemus on näidanud, et meestel on lühikesed juuksed ja naistel pikad.

Veidi kallima klassi juuksurisalong Intersalon on aga kehtestanud hinnad lähtudes aja ja materjali kulust ning ka vastavalt sellele, kui kogenud juuksur on.

"Meestele ja naistele on ainult lõikuse hinnad erinevad. Kuid kui värvima hakata, siis tulevad hinnad värvikoguse järgi," kinnitas Intersaloni juhataja Liina Hekk.
Tema sõnul erinevad lõikuse puhul hinnad, sest meeste juukseid saab lõigata nii masina kui ka kääridega ja need on tavaliselt lühikesed. Naiste puhul aga saab kasutada vaid käärlõiget ning paljudel naistel on pigem pikad, kui lühikesed juuksed. "Kui mehel ja naisel on identselt üks lõikus, siis hind tuleb üks. See hind sõltub lõikusest, juuste pikkusest-paksusest ja enam-vähem on hinnad paigas."

Hekk pole ka nõus levinud väitega, nagu oleks meeste lõikus odavam kui naiste oma. "Tihtilugu arvatakse, et meeste lõikused on odavamad kui naiste omad, kuid tegelikult nii see ei ole. Kui konkreetset teenust võtta, siis see hind sõltub sellest, mida tehakse ja mis lõpptulemus on. Hind ei pruugi erineda," ja lisas, et lõpphind tuleneb ikka ja jälle sellest millised juuksed on, mitte sellest, millisest soost ollakse.