Eelmise nädala esmaspäeval oli Cherry.ee-s pakkumine, kus Grand Rose Spasse või Viimsi Spasse maksis pakett ilma ühegi lisateenuseta 55 eurot. Allahindluseks oli märgitud kuni -56%.

"Olen Grand Roses käinud mitu korda puhkamas, kuid kunagi pole maksnud nii pirakat hinda, nagu oli Cherrys täishinnaks märgitud 125 eurot," kirjutas Delfile Mari (nimi muudetud - toim).

Grand Rose Spa on tema sõnul käitunud aga väga alatult, sest kodulehelt on hinnakiri sootuks eemaldatud.

Cherry turundusjuhi Martin Kõiva sõnul töötab Grand Rose nn daily rate`i süsteemi alusel, mis tähendab, et "küsitav hind sõltub hotelli täituvusest –  nii nagu paljudes teistes majutusasutustes Eestis ja mujal maailmas".

"125 eurot tavahinna näol on tegemist keskmisega, kuid tihti on see veelgi kõrgem. Ka hinnakiri pole „kadunud“, vaid asendatud nimetatud süsteemi kirjeldusega, kuivõrd klassikalist hinnakirja ei eksisteeri," sõnas ta ja lisas, et Mari ööbimised on seni ilmselt sattunud soodsamatele kuupäevadele, kuid tihedamatel päevadel võib kaks ööd sellises toas maksta ka 150 eurot.

Mari sõnul oleks ta Hotelliveeb.ee-st samal ajal isegi korralikuma pakkumise saanud, sest seal pakuti Grand Roses kahe ööga paketti, mille juurde kuulusid pudel šampanjat, soolakoopa protseduur, ööklubi piletid ning soodustus protseduuridele hinnaga 109 eurot. Cherry superpakkumine ilma ühegi lisateenuseta oleks kahe öö peale kokku maksnud 110 eurot. Cherry pakkumist on pidanud pisut lahjaks teisedki, kes Cherry lehel pakkumist kommenteerinud.

Kõiva sõnul pole Hotelliveebis tehtud pakkumineotseselt võrreldav Cherry omaga. "See sisaldab küll mitmeid lisasid, kuid vautšerit saab kasutada vaid märtsi lõpuni ning hind on „alates...“, mis tähendab, et selle hinnaga müüakse reaalsuses vaid üksikuid tube igaks päevaks, mis tähendab, et selle hinnaga ei pruugi saada soovitud aega. Samuti pole vautšer muudetav ega annuleeritav," lausus ta.

"Meilt soetatud vautšeriga aga on hind fikseeritud, piiranguid ei kehti ning vautšerit saab kasutada kuni mai lõpuni, lisaks õigus kahe nädala jooksul ost kuludeta annulleerida." 

Grand Rose Spa ja Viimsi Spa müügijuhi Lauri Teoreini kommentaar:

Kõik sooduspakkumised on arvestatud allahindlusprotsendina hotelli letihinnast. Kuna tegemist on kahe erineva hotelliga, mille letihinnad võivad sõltuvalt pakkumise kasutamise ajast varieeruda, siis oli ka märgitud allahindlus KUNI 56 % hotelli letihinnast. Samuti oli eripakkumisena üleval puhkusepakett Hotelliveebis, see millist pakkumist keegi eelistab, on iga indiviidi subjektiivne otsus.

Igal pakkumisel on lisaks erinevale hinnale ka erinevad tingimused, kuid sageli klient ei süvene nendesse, vaid teeb otsuseid vaid hinna põhjal.

Hotelliveebi pakett piiratud ainult Grand Rose Spa külastusega, samas kui Cherry pakett võimaldab valida hiljem kahe erineva hotelli vahel.

Ka oli hotelliveebis kehtival paketil lühem kasutusaeg ja mainitud hind kehtib vaid nädalasisesel majutusel, nädalavahetuse eest tuleb maksta lisaks, Cherrys müüdud paketti saab kasutada ka nädalavahetusel.

Igal firmal on õigus ennast erinevates kanalites erineva hinnaga müüa ja see et üheaegselt on mitu eripakkumist, ei tähenda et hotelli letihind oleks madalam.

Teeme suhteliselt palju eripakkumisi, see et klient ei ole maksnud kunagi täishinda, ei tähenda, et tarbijat oleks petetud.

Cherry turundusjuht Martin Kõiva:
Kuivõrd Cherry pakkumised on tihtipeale keerulise ülesehitusega, siis soovitame alati põhjalikult tutvuda pakkumise tingimustega. Juhul kui tingimused pole üheselt mõistatavad, siis soovitame sellest kindlasti teada anda konkreetse pakkumise juures foorumis või võttes ühendust meie klienditoega. Enamasti saabub vastus mõne tunni jooksul.

Kui klient tunneb, et on saanud ebakvaliteetse või tingimustele mittevastava toote/teenuse, siis oleme alati suutnud leida lahenduse, kas makstud summa tagastamise näol või muul moel, koostöös kaupmehega. 

Kui pakkumises pole märgitud teisiti, siis kehtib kõikidele Cherry pakkumistele ka 14 päeva jooksul annulleerimise õigus kliendi poolt.