"Kriitilise tähtsusega 2011. aasta esimene pool oli väga keeruline, samas oli aga neljas kvartal üllatavalt hea." ütles EA Reng AS juhatuse esimees Jüri Rass ja lisas, et aasta lõppes ettevõttele 5 protsendilise kasumiga.

Hea tulemuse võti oli Rassi sõnul kogu firma tegevuse kriitiline ülevaatamine ning sealhulgas ka radikaalne kokkuhoid, efektiivsus ja meeskonna­töö.

Majanduslikult tugeva põhja andis käesolevaks aastaks Rassi sõnul BIM-tehnoloogiale orienteeritud mees­konna püsimine ja kindlasihiline arendamine.

"Turg ilmutab meie jaoks elavnemise märke," sõnas Rass ja lisas, et selle tõenduseks on seitsmekümne viie protsendiline tellimusportfelli täituvus juba aasta alguses.

"Sellist olukorda möödunud aastatest ei meenugi ja sellest tulenebki 25% võrra suurem käibeprognoos käesolevaks aastaks, mis baseerub täna läbiräägitavatel uutel töödel." ütles Rass.
Kasv on Rassi sõnul pärit Eestist ning tegemist on suuremate objektidega ja tõsiseltvõetavate tellijatega.

"Samas on tublisti tõusnud ekspordi osatähtsus. Eelmise aasta teisel poolel toimus tõeline läbimurre ka lääne turgudele, kuhu viimaste kvartalite käibest moodustas eksport üle 30%." teatas Rass.
Käesolevaks aastal plaanitakse ekspordi mahuks vähemalt veerand kogukäibest.