Schindleri arvamus on seda üllatavam, et Schindler ise on tegutsev talupoeg ning ta on olulistel positsioonidel ka mitmes Saksa põllumeeste organisatsioonis.

"Toetuste mudel on aegunud. Toetusi lihtsalt vähendatakse kuni nende kadumiseni ning asemele tuleb vabaturg. See on mu veendumus," lausus Schindler.

Ta soovitas vaadata arenguid viimase 30-40 aasta jooksul kõikjal maailmas. Peaaegu kõik riigid langetavad tolle ja muid kaubandustõkkeid. "Nõudlus toidu järele on nii suur, et hinnad ühtlustuvad kogu maailmas," arvas Schindler. Ent taolisel ülemaailmsel turul ei toimi enam kohalikud toetused, olgu need siis toidule või alternatiivsele energiale.

Samamoodi ühtlustab vaba turg tema hinnangul ka sissetulekute erinevused Euroopa Liidus. "Kavatsen elada 90 aastaseks ja olen valmis vastu võtma kõik kihlveod ning väitma, et turg ühtlustab ka praegused sissetulekute erinevused Euroopa Liidus," lausus praegu 62 aastane Schindler. Sissetulekute ühtlustumine on aeglasem vaid seal, kus valitsused üritavad takistada teatavaid selleks vajalikke arenguid.

Delfi visiiti rahastas osaliselt Saksa saatkond Tallinnas.