"Seda mitmel põhjusel. Et saada teada rohkem projekti looduslikest kõikvõimalikest mõjudest. Lisaks loob ehitus ja ekspluatatsiooniprotsess ju kõigile asjaosalistele nii lühi- kui ka pikaajalisi majanduslike võimalusi. Kaudselt mõjutab see projekt ka osalejamaade gaasihinda," sõnas Kaljuvee.

"Eesti julgeolekut silmas pidades võib spekuleerida nii ja naa. Otsest ohtu ma ei näe," lisas riigikogu liige.

Eleringi juht Taavi Veskimägi kirjutas nädal tagasi oma blogis, et pole tähele pannud, et Eesti meedia oleks seda kajastanud, aga juba eelmisel reedel oli rahvusvahelises meedias järgnev uudis – Russia’s Gazprom and its foreign partners are to start feasibility studies for the third and the fourth lines of the Nord Stream gas pipeline in the next few months. (Venemaa Gazprom ja tema välispartnerid plaanivad lähikuudel alustada uuringuid kolmanda ja neljanda Nord Streami gaasijuhtme rajamiseks - toimetus.)

"Peaksime mõtlema, kui Gazprom ja sõbrad nüüd tulevad uuesti meie juurde ettepanekuga minna nende torudega läbi Eesti majandusvööndi, kas ja kuidas me reageerime. Mida me õppisime eelmisest korrast? Ja mis võimalusi see võiks avada Eesti gaasituru arendamisel suhetes Gazpromiga," kirjutas Veskimägi.