Kahjukindlustusturu kogumaht oli mullu üle 216 miljoni euro

„Jõulise kasvu taga on kevadel alanud koostöö SEB Pangaga, mille kliendid on hästi vastu võtnud. Turul on näha, kuidas RSA turuletoodud kodukindlustus on turgu elavdanud ja endiselt on kõrge klientide rahulolu RSA kahjukäsitlusega, ulatudes üle 90 protsendi,“ sõnas Kepp.

Statistikaameti täna avaldatud andmetel kogusid Eesti kahjukindlustusseltsid 2011. aastal preemiaid 216,3 miljoni eurot. „Turu kogumaht jäi samaks, sest tunamullu kogusid seltsid preemiaid 217,3 miljoni euro eest. Finantsinspektsiooni andmeid vaadates on kindlustusturu tükiline maht hakanud kasvama, kuid rahaline maht on jäänud samaks, mis näitab, et kindlustushinnad on alla läinud,“ lisas Kepp.

Aasta kokkuvõttes kasvas RSA kindlustushüvitiste summa 6,5 miljoni euroni ehk 35 protsendi võrra. „Detsembris maksime keskmisest rohkem hüvitisi Eestist üle käinud tormi Patrick tõttu. Vaatamata murettekitavale liiklusstatistikale on käesoleva talve varakahjude sagedus siiski väiksem kui aasta tagasi,“ ütles Kepp.

2011. aasta jooksul maksid kõik kahjukindlustusseltsid hüvitisi kokku 134,1 miljonit eurot; hüvitiste maht aastaga sisuliselt ei muutunud, teatas täna statistikaamet.

RSA Kindlustus tegutseb Eestis Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki. Codan Forsikring A/S on Taani kahjukindlustusselts, mis kuulub rahvusvahelisse RSA kindlustusgruppi. RSA kindlustusgrupp on Baltikumis turuliider, tegutsedes Lätis Balta ja Leedus Lietuvos Draudimase nime all.

Alates mullu kevadest teeb RSA Kindlustus varakindlustustoodete pakkumisel koostööd SEB Pangaga. Aasta lõpu seisuga oli RSA Kindlustuse turuosa Eesti kahjukindlustusturul 5,6 protsenti, millega ettevõte asus kuuendal kohal.