"Vahest kõige edukam väikemajandus maailmas on Singapur. Kui Singapur sai kusagil 1960ndatel iseseisvaks, siis oli tal väiksem SKP elaniku kohta kui Ghanal Aafrikas. Praegu on Singapuril suurem SKP elaniku kohta kui isegi mõnel rikkal Euroopa riigil," rääkis Helenius Äripäevale.

"Singapur otsustas varajases faasis, et inglise keel on üks riigi ametlik keel. Nüüd räägivad kõik Singapuris nii inglise keelt kui ka oma kohalikku keelt. Kui me vaatame, kui edukalt on Singapur tegutsenud, kui üks ametlik keel on olnud inglise keel, siis me peaks endalt küsima, miks Eesti ei võiks teha sedasama."

Üks enim levinud põhjus peale rahvusliku uhkuse, miks inimesed ei taha, et inglise keel oleks ametlik riigikeel, on Heleniuse sõnul see, et mida ütlevad vene keelt kõnelevad kodanikud, kui me adapteerime inglise, mitte vene keele ametliku keelena.

"Mina usun, et ka vene keelt kõnelevad kodanikud Eestis saavad aru, et inglise keel ei esinda ühtegi etnilist gruppi Eestis, vaid esindab rahvusvahelist keelt. Igaüks Eestis saab kasu rahvusvaheliselt paranenud riigi imidžist," sõnas ta.