Lugeja kirjutas, et pidi maksma tühistustrahvi ning alles siis sai valida uue sihtkohaga turismi reisi samast ettevõttest ning tema arvates peaks säärases eriolukorras, kus riigis on rahutused, olema ka eri nõuded, ehk siis trahvivaba reisivahetus. Novatours aga seda meelt ei ole, sest pingelised ajad on Egiptuses juba veidi üle aasta kestnud ning reisija peaks firma sõnul juba sellega arvestanud olema.

"Kuigi antud juhtumi puhul on tegemist reisi tühistamisega reisijate endi poolt, vaatame kahtlemata iga sellise soovi eraldi läbi. Palume seega kõigil reisijatel enne reisi võimalikku tühistamist konsulteerida kindlasti reisikorraldajaga, selgitamaks reisikuurortides valitsevat olukorda või alternatiivseid reisile mineku võimalusi," ütles Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg Delfile.

Juhul, kui klient soovib siiski antud olukorras reisi üles öelda, on reisiettevõttel õigus kinni pidada teatud osa tarbija poolt tasutud reisitasust juba tehtud kulutuste eest, näiteks reisi komplekteerimine ja hotelli broneerimine.

"Kui Novatoursi klient soovib muuta reisisihtkohta mõne meie teise sihtkoha vastu, saab ta seda teha vastavalt meie reisitingimustele ja reisilepingule, mille klient sõlmis reisi broneerimisel," sõnas Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht.

Tühistustrahvi summa oleneb Riisbergi sõnul sellest, millistel tingimustel reis on ostetud. "Iga juhtumit käsitletakse eraldiseisvana ning seega ei saa ka nimetada täpset trahvi summat," ütles Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht.

Novatours soovitab tutvuda enne reisi broneerimist firma reisitingimustega.