"Deklareerimise võimalus avatakse juba viieteistkümnenda kuupäeva esimestel minutitel, kuid möödunud aasta kogemus on näidanud, et suurem deklareerimine algab siis, kui inimesed hommikul tööle jõuavad," ütles maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde pressibriifingul Delfile.

Udde sõnul esitavad inimesed deklaratsiooni tööpäeva jooksul. "E-maksuameti töisemad kellaajad on hommikul tavakodaniku tööpäeva alguses ehk umbes üheksast poole üheni. Lõunal deklareerijate arv väheneb ning tõuseb jälle umbes kella kahest päeval kuni nelja-viieni õhtul."

Udde kinnitas, et e-maksuameti lehekülg peab suurele külastusele vastu ja püsib töökorras kõikidel päevadel ning ka kõige töisemal ajal peaks see Udde sõnul talitlema. "Viimasel neljal viiel aastal on lehekülg vastu pidanud ja häireid esinenud pole, seega usume, et ka seekord läheb kõik plaanikohaselt."

Maksu- ja tolliamet hakkab internetis deklareerinutele raha tagastama alates 28. veebruarist, paberil esitajad saavad raha alates 20. aprillist. Viimane aeg tulu deklareerida on 2. aprill.