Spot parking OÜ sai EASi toetuse, kuna arendab Venemaal uut parkimissüsteemi, mis on ristitud "Space Parking Optimisation Technologyks" ehk SPOT'iks. Tähendab SPOT siis tehnoloogiat ja parkimismaja, mis peaks lahendama suurlinnade mure parkimiskohtade nappuse suunal.

Nimelt on kompaktparkimislahenduse loova firma eesmärk ehitada valmis suuri parkimismaju, kuhu liikuvate aluspindadega pargitakse autod poole vähemale pinnale, kui on vaja tavalistes parklates.

SPOT tehnoloogiat arendava firma koduleht, mis on vaid inglise-, saksa- ja venekeelne, kinnitab, et juba on fimal olemas ka tootja ning ka esimene klient, nimelt siis Moskva linn. SPOT koduleht kinnitab, et Moskva meer Juri Luškov on valitsuse nõudel tellinud ka esimese parkimismaja, mis peaks saama üles Roublevo-Uspenskoe ja Moskva ringtee ristmikule.

SPOT parkimissüsteemi disaineriks on Saksamaal tegutsev ettevõte RLE INTERNATIONAL.

Euroopa Regionaalarengu Fondist saadud 608 650 eurot on aga vaid osa projekti 1 739 000eurosest kogumaksumusest. EASi hiigeltoetuse pälvis vaid aasta vana ettevõte, mille aktsiakapital on vaid 4000 eurot.

Tekib küsimus, miks tõsised Eestis kohapeal tootvad ja 100 protsenti eksportivad ettevõtted saavad kordades vähem raha.

Vaata kuidas peaks töötama Spot Parking'u ulmeparklate süsteem: