Messi korraldava Eesti Turismifirmade Liidu tegevdirektori Kersti Kondi sõnul on maailmas toimunud lähisündmuste valguses ühest küljest turvaliste reisisihtkohtade arv vähenenud, kuid teisest küljest toimub TOUREST just õigel ajal, teatas Eesti turismifirmade liit.

„Kinnitan, et messipakkumiste valikus on hulganisti põnevaid reisisihtkohti nii mugavaks rannapuhkuseks kui ka põnevateks eksootika- ja seiklusreisideks. Kindlasti tasub tutvuda ka kodumaiste puhkuse veetmise ja reisimise võimalustega „Puhka Eestis“ hallis,“ lisas Kont.

Messil saab lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele osa võtta erinevatest oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist.

Traditsiooniliselt kaasneb messiga reedel eriprogramm turismispetsialistidele. Välisministeeriumi konsulaarinfotunnis räägivad välisminister Urmas Paet, juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Lauri Bambus ning konsulaarosakonna peadirektor Rasmus Lumi välisministeeriumi plaanidest, Euroopa Liidu viisapoliitikast ning konsulaarabi korraldamisest välismaal.

"Maaturismi infotunnis räägitakse maaturismiettevõtetele projektist „Heritage Tourism“, mis keskendub turismitoodete ja –teenuste disainimisele pärandkultuuri võtmes. Valgevene Turismiamet tutvustab Valgevenet kui reissisihti ning lisaks esitlusele toimub ka kohtumine Valgevene turismiettevõtjatega," ütles Kont.

Reisimess toimub kolmes hallis. "Peahall, "Puhka Eestis" hall ja Lastehall. Peahallis on võimalus tutvuda reisivõimalustega üle maailma ning teiste turismiteenustega Eestis ja mujal. "Puhka Eestis" hallis, mille tegevusi koordineerib EAS Turismiarenduskeskus koostöös maakondadega, saab messikülastaja tutvuda parimate pakkumistega puhkuseks ja vaba aja veetmiseks Eestis," sõnas Kont.

Naise sõnul pakutakse lastehallis laupäeval ja pühapäeval mitmekülgseid tegevusi erinevas vanuses lastele kogenud mängujuhtide eestvedamisel.

Messi avab reedel kell 12.00 välisminister, kes annab üle ka Eesti Turismifirmade Liidu aastaauhindade mälestusplaadid 2011. aasta parimale turismiedendajale ning parimale turismiobjektile.