Mis põhjusel vahetus Werol Tehaste suurim võlausaldaja ehk Unicredit müüs oma laenu DNBle? Kas suurus 10 miljonit eurot on õige?

Ma ei saa kommenteerida konfidentsiaalseid lepinguid, kuid ettevõttes toimunud finantseerimisstruktuuri muudatused on olnud päris tavapärased. Oleme otsinud pidevalt paremat intressitaset. Raha laenad ikka selle käest, kes pakub seda odavamalt. Ka see on äri.

Intervjuus Postimehele ütlesite, et olete oma raha kulutanud Weroilisse 140 miljonit krooni. Kas see on lisaks sellel 10 miljonile, mis pankadele võlgu ollakse. Ei tundu usutav, et sellesse, juba toimivasse ja uude tehasesse on kulunud ligi 300 miljonit krooni. See ei ole ju mõistlik äri.

Riigi käest ettevõtet ostes oli omakapital sügavas miinuses. Lisaks tuli pankadele ja tarnijatele Weroli võlad tasuda. Ka riigile makstud tänases vääringus üle 2 miljoni euro aktsiate eest oli minu jaoks väga suur investeering.

Kas Werol tehastele on juba ostjad olemas või vähemalt huvilised? Kui tõsiseks peake Jüri Mõisa plaani Werol osta?

Ostuhuvilisi tundub olevat oluliselt rohkem kui üks. Rohkem ma seda aga kommenteerida ei saa - kõik omal ajal.

Teie toidutootmis- ja toitlustusettevõtted on maksuvõlgades, palju tootmisi olete ka sulgenud. Kas matate maha idee luua kõiki ketilülisid omav toitlustusimpeerium? Milder ja Baltika plaanisid sama, tulemus on kesine.

Ma ei ehita mingeid impeeriume, üritan lihtsalt ettevõtlusega leiba teenida. Aga Meelis Milderiga ühendab meid tõesti see, et oleme pea kaks aastakümmet püüdnud Eesti tööstust arendada, tuhandetele inimestele töökohti hoida ja samas mõlemad oma tööstustega meie riigile sadu ja sadu miljoneid makse maksnud. Ja ühendab ka see, et saame selle eest pöidlaid keerutavatelt pealtvaatajatelt tänitamise ja pilgete osaliseks.

Pärnu Sadama üle eelmise majandusaasta aruannet vaadates on tegemist väga kindla ning selge kasumlikkusega ettevõtmisega. Milline oli aasta 2011. Pärnu sadamale?

Ettevõtte eesmärk ongi kasumit teenida. Ütleksin, et tulemus on parem kui üle-eelmisel aastal. Praegu veel auditeeritud tulemusi koos ei ole, kuid ettevõtte on tõesti korralik ja toimib normaalselt.