Ümarlauast võtavad osa Raudteelaste Ametiühing, raudtee sektori tööandjad, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga, teatas ametiühing.

Raudteelaste Ametiühingu esimehe Oleg Tšubarovi sõnul on raudtee sektor pea saja protsendiliselt kaetud kollektiivlepingutega ja on seega üks haavatavamaid, kui seaduseelnõu peaks praegusel kujul läbi minema.

„Esiteks tahame me mõista, miks üldse on vaja seni kenasti toiminud seadust muuta“, sõnas Tšubarov ning lisas, et praegusel kujul toob seaduse muudatus endaga kaasa vaid konflikte ja vastasseisu. Ametiühingu soov on veenda ministrit seaduseelnõud mitte toetama.

Raudteelaste Ametiühing näeb seaduse eelnõu taga mõnede tööandjate survet hoida kulusid kokku töötajate turvatunde ja heaolu arvelt.

„Täna kehtiva seadusega oleme 20 aastat ilma ületamatute probleemide ja suuremate streikideta kenasti tööandjatega kokkulepped saavutanud,“ sõnas Tšubarov avaldades imestust, miks poliitikud tahavad nüüd koostööd rikkudes sekkuda kohas, kus suurt probleemi pole.

Raudteelaste Ametiühingul on umbes 1500 liiget ehk 60% kõigist Eesti raudteetöötajatest.