Tehingu tulemusel hakkab Magnus Reitan juhtima rohkem kui 2500 kauplust, mille kogutulu küünib 14 miljardi Norra kroonini ning kus saab tööd 18 000 inimest ühtekokku seitsmes riigis, teatas R-Kiosk.

“See ülevõtmine teeb meist suuruselt teise esmatarbekaupluste operaatori Euroopas, mille üle me oleme äärmiselt uhked. Kõik meie ketid on oma turgudel liidripositsioonis, kuid arendame oma brände Soomes, Eestis ja Leedus edasi,” ütles Reitan Servicehandel tegevjuht Magnus Reitan.

Soome, Eesti ja Leedu tuludest suur osa tuleb selliste traditsiooniliste kioskikaupade nagu tubakatooted, ajakirjad ning loteriipiletid müügist. Seevastu Narveseni ja Pressbyråni ketid on pannud suuremat rõhku selliste uute tootegruppide arendamisele nagu valmistoit, joogid ja elektroonilised teenused.

“Meie kompetents aitab kiirendada suurema kasumlikkusega toodete väljaarendamist. Samas ei ole garantiid, et nõudlus Soomes, Eestis ja Leedus on sama kui Skandinaavias ja Lätis. Seepärast tugineme neile teadmistele ja kogemustele kohalike turgude kohta, mis tänases organisatsioonis juba olemas on,” sõnas Reitan.

Tehing peab saama Euroopa Liidu institutsioonidelt heakskiidu, mis loodetakse saada kahe kuu jooksul.